Så gick det till 2016

Sveriges största hund- och folkfest, Guldagility startade  den 17 juni och pågågick i fyra dagar och precis som tidigare år på Fredrikskans Idrottsplats mitt inne i centrala Kalmar platsen för evenemanget. I centrum står förstås tävlingarna med svenska och internationella deltagare både bland tävlande och domare, men du finner även försäljning av hundartiklar, information om hundförsäkringar, mat och dryck med mera på området. Givetvis är även hundar välkomna besökare till tävlingsdagarna, men vänligen, håll din hund kopplad så den inte får för sig att springa iväg och delta på egen hand. Parkering finns vid Fredrikskans samt vid närliggande Busscentralen.  Barn under tio år, samt hundar går in gratis i vuxnas sällskap.

Toaletter finns på området och för hundar, ett speciellt rastområde, vi ber dock att ni tar med er egna “bajapåsar” samt plockar upp efter er hund och kastar de använda påsarna i de för

ändamålet speciella sopsäckarna  som finns utplacerade. Tack för att du hjälper oss att hålla området rent och trevligt för alla besökare.

För att deltaa som tävlande ekipage gäller att hunden skall vara minst 18 månader samt registrerad hos SKK och veterinärbesiktigad. Både hund och förare skall vara inregistrerade i tävlingskalendern. Se vidare information under “Anmälan”. Som tävlande måste du anmäla din närvaro till tävlingsledningen minst en timma före start.

Ett så här stort arrangemang kräver förstås att flera hjälps åt för att allt skall fungera. Vi är förstås oerhört tacksamma för alla frivilliga som ställer upp och jobbar gratis under dessa dagar. Ni är en stor del av det som gör Guldagility till ett så populärt evenemang.

Om du är över 16 år och vill hjälpa till tar du kontakt med XXXXX på telefon 000-111 11, men kom ihåg att vi i första hand tar in personer som kan hjälpa till alla fyra dagarna och att du inte själv kan välja arbetsuppgift. Vi sätter in folk där de bäst behövs för tillfället. Det kan också innebära att du får skiftande uppgifter från dag till dag.

För boende hänvisar vi i första hand till Stensö camping på fastlandssidan och Saxnäs kronocamping på Öland. Tänk på att boka i god tid då området är ett populärt turistmål under sommarhalvåret. Det finns flera andra campingplatser i närområdet, samt vandrarhem, pensionat och hotell. Det finns också flera Bed & Breakfast både på fastlandet och på Ölandssidan. Kolla på webben eller ring Kalmar turistbyrå  telefon 0480-41 77 00 för information om tillgänglighet till rum.

Vi på Guldagility hälsar dig hjärtligt välkommen till ett par härligt fartfyllda hunddagar i Kalmar!